Als je hier bent aangekomen dan heb je waarschijnlijk interesse in ‘Street Rod’ en wil je wel een exemplaar ontvangen door mee te doen met de crowdfunding op Kickstarter. Maar hoe werkt het dan precies?

Kort gezegd

Kort gezegd: via Kickstarter kun je je voorinschrijven op het spel. Als het doel is behaald (=als er ongeveer 150 spellen zijn besteld), dan wordt je voorinschrijving definitief, het spel besteld & thuisgestuurd! Worden er geen 150 spellen besteld in de gegeven periode, dan gebeurt er niets. Er wordt geen geld afgeschreven en geen spel verstuurd. Gedurende de campagne (1 maand) kun je ook altijd nog je voorinschrijving annuleren.

Wat is het?

Kickstarter is een gerenommeerde website waar jonge startups hun product aanbieden en waar investeerders (backers, noemen ze die bij kickstarter) hun geld kunnen investeren in ruil voor het uiteindelijke product. In ons geval dus: het spel.

Het specifieke van Kickstarter is dat het geld pas van je rekening wordt afgeschreven als het (financiële) doel is behaald. In dit geval dus: als niet voor minstens €2500 wordt ingeschreven, wordt er bij niemand geld van de rekening  gehaald. Ook kun je tijdens de campagne altijd je aanmelding wijzigen of annuleren, zonder extra kosten.

Hoe werkt het?

Backers (jij dus) doen mee door aan de rechterkant van de pagina hun gewenste product aan te klikken. Je kunt kiezen uit deze drie producten:

  • Spectator: je ontvangt geen spel, maar doneert een euro. Dit is super belangrijk voor ons, omdat Kickstarter hierdoor het spel hoger in de lijstjes plaatst. Zijn we dus erg blij mee!
  • Basis: je ontvangt 1 exemplaar van het spel (basisuitvoering).
  • Deluxe: je ontvangt 1 exemplaar van het spel (deluxe uitvoering).

Vervolgens berekent Kickstarter de verzendkosten.

Kickstarter vraagt vervolgens om je gegevens, waaronder je creditcard. Er wordt pas geld van je creditcard afgeschreven als we in totaal genoeg geld hebben ingezameld om het spel  echt te laten produceren.

Ik heb geen creditcard!

Helaas werkt Kickstarter alleen met creditcard. Wil je wel graag een spel ontvangen? Stuur dan hieronder een berichtje voor de gegevens voor een bankoverboeking.

 

Advertisement